Porkkanapenkit, ilmakuva

Lietlahden tilalla panostamme ympäristöystävällisyyden kehittämiseen. Tilamme sijaitsee kauniin Kyyveden rannalla ja haluamme toimia niin, että kuormitus vesistölle ja ympäristölle on mahdollisimman pieni.

Energia

Tilallamme käytetty ostoenergia on EKOenergia-sertifioitua Metsävoima-sähköä.

Lisäksi tuotamme itse aurinkosähköä pakkaamon ja varastojen tarpeisiin. Lietlahden tilalla otettiin toukokuussa 2018 käyttöön aurinkosähköjärjestelmä, jonka teho on 37,8 kW. Aurinkovoimala on asennettu tilan pakkaamon kattorakenteisiin.

Lietlahden tila on mukana biokaasuvoimala BioHauki Oy:n toiminnassa, joka jalostaa haukivuorelaisten karjatilojen lannasta liikennepolttoainetta ja luomukelpoista lannoitetta.

Tilallemme rakennetaan syksyllä 2018 hakelämpökeskus, jonka avulla tilan energiantuottoa voidaan omavaraistaa yhä enemmän.

EKOenergia, logo

Luomutuotanto

Luomumaatalous eli luonnonmukainen maatalous tunnetaan laadusta ja ympäristöystävällisyydestä.

Luomutuotannossa ei käytetä keinolannoitteita eikä torjunta-aineita ja luomutuottajien toimintaa tarkkaillaan ELY-keskuksen toimesta. Tarkastajina toimivat Eviran valtuuttamat asiantuntijat.

Lietlahden tila on liittynyt luomuvalvontaan jo vuonna 1994 ja ensimmäinen luomuporkkanasato kahden hehtaarin alalta korjattiin vuonna 1996.

Lisää tietoa luomusta ja luomutuotteista löytyy Pro Luomun ja Luomu.fi:n verkkosivuilta. Luomutuotteen tunnistat esimerkiksi alla olevista luomumerkeistä.

EU:n luomutunnusAurinkomerkki

Laatu ja serfikaatit

Viljely ja pakkaamotoiminta ovat Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoimia ja saaneet Laatutarha-sertifikaatin.

Elintarviketilamme ovat myös Oiva-tarkastettuja. Lietlahden tilan Oiva-raportin löydät painamalla edeltävää linkkiä tai Oiva-sertifikaattia sivun alaosassa.

Tuoreimmat Eviran myöntämät luomuasiakirjaselvitykset ovat saatavilla suomeksi alta:

Kotimaiset kasvikset, logoOiva, sinettilogo